• Ocenenie našich žiačok deviatačok
          • Ocenenie našich žiačok deviatačok

          • Naše žiačky Zuzana Gubčíková (9.B) a Ema Cehelská (9.A) boli ocenené v Košiciach generálnym vikarom Mons. Pavlom Drábom za výborné výsledky, ktoré dosahovali počas celého štúdia na našej školy. Prajeme im, aby sa im darilo aj na nových stredných školách.

        • Naši noví spolužiaci :-)
          • Naši noví spolužiaci :-)

          • Aj v tomto roku uzreli svetlo sveta vo veľkých kvetináčoch na oknách našej školy malí sokolíci. A o tom, že sa im u nás páči svedčí fakt, že po 35 mladých vyliahnutých v minulom roku, pribudlo k nim ďalších 15 malých dravcov. 

            Takže ak by niekto chcel vidieť "slovenských sokolov" nemusí odletieť do Francúzska, stačí keď zavíta k nám do školy...smiley

        • DEŇ ŠKOLY
          • DEŇ ŠKOLY

          • Vážení rodičia, pozývame Vás v piatok 24.júna 2016 spolu s nami osláviť patróna našej školy sv.Jána Krstiteľa a upevniť spoločenstvo žiakov, rodičov, zamestnancov a priateľov našej školy. Program osláv Dňa školy, na ktorýVás všetkých srdečne pozývame:

            • 8:00 - sv.omša vo farskom kostole
            • 10:00 - slávnostná akadémia spojená s oceňovaním najlepších žiakov v kinosále MsKS
            • 13:00 - športový zápas ŽIACI vs.UČITELIA
            • 15:00 - basketbalový zápas ŽIACI vs.RODIČIA

             

            ​Prosíme rodičov, ktorí majú záujem aktívne sa zúčastniť zápasu so žiakmi, aby nahlásili svoju účasť p.zástupcovi Kovalíkovi telefonicky na čísle 0903/048 211 alebo emailom na adresu j.kovalik@hotmail.com. Tešíme sa na spoločne strávené chvíle...

        • Ďakujeme
          • Ďakujeme

          • Naša školská zbierka Pôstna krabička pre Afriku vyniesla 40 EUR. Pomáhame ňou viac ako 250 deťom v Ugande. V tomto roku bude z aktuálneho výnosu Pôstnej krabičky podporená výstavba murovanej budovy, ktorá by deti lepšie chránila pred nepriaznivým počasím v období dažďov. Zároveň bude aj naďalej podporené fungovanie Centra Nepoškvrneného srdca Panny Márie v Ugande. Ďakujeme zo heartvšetkým štedrým darcom.

        • Z exkurzie v botanickej záhrade
          • Z exkurzie v botanickej záhrade

          • "Bol utorok 31.5.2016 a my, žiaci 5. ročníka, sme sa vybrali o 7.00 vlakom do Košíc. Išli sme do botanickej záhrady na exkurziu z biológie. Celú záhradu sme si najprv prešli sami a o 11.00 s výkladom. Keď sme si to prechádzali sami, išli sme do skleníka, kde bola expozícia motýľov z exotických krajín. Boli tam veľmi pekné motýle. Niektoré mali odlomené z krídla a nemohli lietať. Pani, ktorá tam púšťala ľudí, si všimla, že nemôže lietať, tak ho zobrala a dala ho medzi rastliny. Boli tam aj kaktusy, napríklad taký, ktorý my Slováci voláme „svokrina taburetka“. Je extrémne obohatený o pichliače. Potom sme tam videli typické kaktusy, ktoré mali aj kvietok a navyše tam bol aj celý bambus. Celý deň sme zakončili nakupovaním v Auparku a potom sme išli vlakom do Sabinova." Takto nás Damianka (5.B) oboznámila s tým, ako prebiehal posledný májový deň našich piatakov.

        • Svetom Minecraftu bližšie k poznávaniu, objavovaniu a tvorivosti
          • Svetom Minecraftu bližšie k poznávaniu, objavovaniu a tvorivosti

          • Máj priniesol do našej školy okrem jarného oživenia prírody za oknami  aj nový svet v počítačovej učebni. V tomto mesiaci sme v rámci medzinárodného projektu Minecraft Edu Beta mali možnosť spolu so školami z rôznych krajín vytvárať v najnovšej verzii hry Minecraft svety určené pre vzdelávanie.

            V úvodnom tutoriáli si menej skúsení prieskumníci mohli vyskúšať pohyb, nástroje a možnosti v tejto krajine z biliónov kociek. Tí skúsenejší im stavali popri cestách tabuľky a prekladali anglické texty. Na krúžku sme sa rozhodli vytvoriť mc svet pre lekciu kombinatoriky a precvičenie binárnych kódov. Výsledkom bola krajina, v ktorej dva tímy žiakov mohli súťažiť v získavaní diamantov uzamknutých blokovacím systémom s binárnymi kódmi. Napínavú súťaž v prostredí obľúbenej hry si postupne vyskúšali všetci žiaci 2. stupňa a pritom sa skamarátili s binárnymi číslami. Pani učiteľka sa tiež v mnohom od žiakov priučila a vymieňala si skúsenosti aj s učiteľmi z ostatných krajín. Oni tiež so svojimi žiakmi vytvárali vzdelávacie minecraft svety. Po úspešnom ukončení projektu sa spoločne tešíme na všetky tie mc svety, ktoré nás vtiahnu do geografie, angličtiny, fyziky,...  Na záver len správa pre našich žiakov: 10.6. je posledný deň prihlasovania do  Minecraft Cup. Môže vás prihlásiť rodič, alebo učiteľ. 

        • Exkurzia do Osvienčimu
          • Exkurzia do Osvienčimu

          • V utorok ráno, 31.5.2016, pred CZŠ v Sabinove  postávala skupinka žiakov ôsmeho a deviateho ročníka (odvahu nabrali aj traja siedmaci) a zopár dospelých. Nastúpením do autobusu  sa začala tradičná dejepisná exkurzia, ktorej hlavným cieľom bol Osvienčim. Cestou tam  sme sa zastavili na kráľovskom hrade Wawel v Krakove, ktorý je historickým klenotom Poľska. Potom sme pokračovali do cieľa našej cesty. Prehliadka koncentračného tábora v Osvienčime a Brezinke bola pre všetkých silným zážitkom. Po  náročnej obhliadke sme sadli do autobusu, ktorý nás po niekoľkohodinovej ceste bezpečne dopravil domov. A na záver ešte zopár dojmov: 

        • Vypni telku, zapni seba!
          • Vypni telku, zapni seba!

          •  „To nemyslíte vážne! Žiadna telka ani tablet?! A ani mobil nemôžeme používať?“ – To bola prvá reakcia detí, keď sme im povedali, čo ich čaká v tomto týždni „Vypni telku, zapni seba!“ Po prvotnom šomraní sa deti predsa len podujali, že túto, pre nich ťažkú výzvu príjmu. Každý deň bojovali s nástrahami, no nie stále sa to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. O to väčšia snaha bola potom, keď sa povzbudzovali na stretkách.

            Na týchto stretnutiach, ktoré sa konali od pondelka až do piatka sa zoznámili s niektorými svätými. Začali sme „U svätých Martinovcov", potom sme spoznali život mladej bl. Chiary Luce Badano, inšpirovali sme sa životom bl. Pavla Gojdiča, spoznali sme aj výnimočnú ženu – sv. Bakhitu a v posledný deň sme spoznali život prvej bl. indiánky Kateri Tekakwithy.  Deti si každý deň niečo pekné vytvorili, napr. skladali psíka, postavili totem. Veľmi sa tešili na aktivity spojené s hrami, ale aj na omaľovanky svätých. A čo namiesto telky podniknúť doma? Na to bol pripravený pracovný list, s ktorým odchádzali každý deň domov. Určite to bola zaujímavá skúsenosť pre deti, ale aj pre dospelých, dokázať sa na chvíľu v dnešnej pretechnizovanej dobe odpútať od „telky“ a využiť ten čas zmysluplne a hodnotne zároveň.

        • Škola v prírode 2016
          • Škola v prírode 2016

          • V dňoch 23.6.- 27.6.2016 si 35 žiakov užívalo pobyt v škole v prírode v Tatranskej Lesnej. Obdivovali sme krásy tatranskej prírody, podnikli výlety na Hrebienok, ku Studenovodským vodopádom, na Štrbské pleso. Pozreli sme si zbierky múzea TANAPU v Tatranskej Lomnici, zhliadli krásy Belianskej jaskyne. Veľa o Tatrách a o činnosti horskej služby  sme sa dozvedeli z besedy s jedným zo záchranárov. Z tejto besedy sme si tiež odniesli  cenné vedomosti o tom, ako sa bezpečne správať v horách, aby sme zásah horskej služby nikdy nepotrebovali. Všetky naše akcie boli doplnené športovou činnosťou na multifunkčnom ihrisku, plávaním v bazéne, opekačkou pri ohnisku a zaujímavý bol aj večerný program,ktorého časť sme si aj sami pripravovali.

        • Sabinovský mamut
          • Sabinovský mamut

          • Tento rok sa v Sabinove konal prvý ročník tímovej matematickej súťaže Sabinovský mamut. Aj žiaci našej školy v zložení: Peter Švec (3.A), Samuel Vargovčík (5.A), Laura Dzuríková, Filip Ondrej a Dávid Konečný (6.A) zabojovali  a získali prvé miesto s veľkým bodovým náskokom. Princípom súťaže bolo v priebehu dvoch hodín vyriešiť čo najviac z 50 úloh rôznej obťažnosti. Náš tím vyriešil všetky úlohy, dokonca aj v časovom predstihu. Celá súťaž prebiehala vonku na trávniku a bola obohatená o čerstvý vzduch a pohyb. Všetky deti do toho išli s plným nasadením, čo prekvapilo aj samotných organizátorov.

        • ​Okresné kolo v atletike
          • ​Okresné kolo v atletike

          • Za účasti desiatich škôl okresu sa na mestskom ihrisku v Sabinove uskutočnilo okresné kolo v atletike žiakov a žiačok základných škôl. Pekný výsledok dosiahla Lucia Puškášová (9.A), keď zvíťazila v skoku do diaľky výkonom 400cm a postúpila do krajského kola v Prešove. Druhé miesto v okresnom kole obsadila Kristína Štefaniková (9.B) v skoku do výšky a na treťom mieste skončila štafeta dievčat v behu na 4x60m. Cenný pohár za tretie miesto v súťaži družstiev získali dievčatá v zložení K. Štefaniková, L. Puškášová, T. Zborayová, G. Sadláková, D. Plančárová, S.Škovranková, V.Jusková, K.Kolková, D.Kolková a M.Petrušová. Všetkým, ktoré sa pričinili o dosiahnutý výsledok blahoželáme.

            Poradie škôl bolo nasledovné:

            1. ZŠ Komenského Lipany

            2. ZŠ 17. novembra Sabinov

            3. CZŠ sv.Jána Krstiteľa Sabinov

            4. ZŠ Komenského Sabinov

            5. ZŠ Pečovská Nová Ves

            6. Súkromná ZŠ Sabinov

            7. ZŠ Ľutina

            8. Gymnázium Lipany

            9. ZŠ Krivany 

        • Minecraft vo vzdelávaní
          • Minecraft vo vzdelávaní

          • Naša škola v rámci spolupráce s firmou Microsoft bola vybraná do medzinárodného projektu Minecraft Edu Beta, v ktorom sme spoločne so 100 školami z celého sveta vytvárali vzdelávacie prostredie v novej verzii Minecraft Edu Beta. Medzinárodný projekt sme úspešne ukončili. Žiaci POZOR! Práve prebieha nová celoslovenská súťaž pre všetkých žiakov ZŠ  Minecraft Cup. Prihlásiť sa dá maximálne do 10.6.

            Cieľ súťaže: Vytvoriť edukačné prostredie v Minecrafte na kokrétnu tému z vybraného vyučovacieho predmetu.

            Súťažné kategórie

            Iron: 1. – 3. ročník ZŠ

            Gold: 4. – 6. ročník ZŠ a Príma OG

            Diamond: 7. – 9. ročník ZŠ a Sekunda – Kvarta OG

            Časový harmonogram súťaže

            23. 5. 2016 Vyhlásenie súťaže

            10. 6. 2016 Posledný deň prihlásenia sa do súťaže

            22. 6. 2016, do 14:00, Odovzdanie súťažných videí

            25. 6. 2016 Vyhlásenie finalistov súťaže

            28. 6. 2016 Finálový deň v Microsoft Slovakia

            Všetko o súťaži nájdete na stránke Minecraft Cup.

        •  Jedinečná možnosť byť neustále s našim Bohom
          •  Jedinečná možnosť byť neustále s našim Bohom

          • Určite sa vám neraz stalo, že ste mali ťažký deň. Už ráno sa vám nechcelo vstať z postele, a urobiť raňajky bolo nad mieru ťažké – stálo vás to veľa síl a obety....aby toho nebolo málo, zmeškali ste autobus do práce, alebo do školy. A v práci vás čakal možno nahnevaný šéf, či učiteľ.... áno niekedy to tak vyjde, že sa nám nič nedarí...  Ani my učitelia, zamestnanci a žiaci CZŠ sv. Jána Krstiteľa nie sme výnimkou. Sú dni keď všetko ide hladko a bez problémov. Vtedy sa všetci usmievame a sme šťastní. No sú aj dni, keď sa veľa vecí nedeje podľa našich predstáv... vtedy si často spomeniem na dôležitú vetu z modlitby Otče náš... a buď vôľa Tvoja ako v nebi tak i na zemi...  Možno sa teraz pýtate: „ To čo tým chce autor povedať?  Na čo naráža?“ 

        • Pieseň pre Sv. Otca
          • Pieseň pre Sv. Otca

          • Aj tento rok sa naše spevácke talenty zúčastnili súťaže Pieseň pre Sv. Otca. Zastúpená bola každá kategória. Pre Lucku Sečovú to bolo premiérové vystúpenie s obdivuhodným výsledkom. Marika NagyováDorka Kolková sa okrem sólového prednesu predstavili aj v spoločnom duete. Vo všetkých kategóriách sa dievčatá umiestnili v striebornom pásme, no stále ostali zlaté wink

            Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu a povzbudzujeme ich, aby svojím spevom aj naďalej rozdávali radosť.

            Pozrite si fotodokumentáciu v Galérii Pieseň pre Sv. Otca.

      • Kontakty

        • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
        • 051/4521 639
        • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
        • 31942202
        • 2020722627
        • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
        • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
        • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
        • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
        • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Prihlásenie