• Výsledky súťaže Dedičstvo otcov
          • Výsledky súťaže Dedičstvo otcov

          • Ďakujeme všetkým rodičom našich žiakov, ktorí pripravili pre našich súťažiacich a ich doprovod veľmi chutné občerstvenie. Taktiež ďakujeme Rodičovskej rade, ktorá venovala časť finančných prostriedkov na zakúpenie cien pre súťažiacich jubilejného 20.ročníka súťaže Dedičstvo otcov, zachovaj nám, Pane. Zúčastnili sa ho žiaci z trinástich základných škôl našej diecézy.

            Všetkých sme srdečne prijali, pohostili a víťazov pekne odmenili. 1.miesto a zároveň i putovný pohár, ktorý začal svoju púť na tomto jubilejnom ročníku si odnieslo družstvo zo Stropkova. Na 2.mieste skončilo družstvo z Prešova a 3.miesto ostalo doma, v Sabinove. O toto pekné umiestnenie sa postarali žiačky 9.ročníka – Marianna Tarbajová, Laura Slaninková a Perpetua Palková. Srdečne blahoželáme! yes

            Dúfame, že všetci odchádzali spokojní, keďže sme podľa slov otca biskupa Stanislava Stolárika boli už všetci víťazi svojou prítomnosťou a účasťou.

        • V súťaži s Domestosom máme vedľajšiu výhru
          • V súťaži s Domestosom máme vedľajšiu výhru

          • Tak, a súťaž Domestos pre školy je za nami...

            Hoci sme sa nestali víťazmi hlavnej výhry, aj vďaka Vašej podpore sme vyhrali vedľajšiu výhru - získame Ročnú zásobu Domestosu“, resp. 12 x kartón Domestos 24h, tekutý, čistiaci a dezinfekčný prípravok (1 kartón = 20 kusov).

            Ďakujeme všetkým, ktorí ste za nás hlasovali.

        • Dedičstvo otcov
          • Dedičstvo otcov

          • V priestoroch našej školy sa dňa 26.novembra 2014 uskutočnil 20. ročník súťaže základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v Košickej arcidiecéze pod názvom Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane.

            Súťaž je organizovaná pod záštitou Arcibiskupského školského úradu v Košiciach. Ponúka žiakom cirkevných škôl preveriť si vedomosti, ktoré sú nad rámec učebných osnov z náboženstva. Žiaci si tak rozširujú poznatky z cirkevných dejín i aktuálneho spoločenského diania v Cirkvi.

            Tento rok bude súťaž zameraná na  Rok Sedembolestnej Panny Márie a  Mariánske pútnické miesta na Slovensku.

            Jubilejný ročník súťaže začal ráno 8.30 svätou omšou v kostole Sťatia sv. Jána Krstiteľa v Sabinove, ktorú celebroval Mons. Stanislav Stolárik, pomocný biskup. Po skončení sa všetci súťažiaci presunuli do priestorov CZŠ sv. Jána Krstiteľa, kde prebehla samotná vedomostná súťaž trojčlenných družstiev za jednotlivé cirkevné školy.

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Dňa 27.10.2014 bol pondelok tak trochu nezvyčajný. Konal sa Medzinárodný deň školských knižníc. Tento deň si pripomíname už od roku 1999, kedy ho prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva Dr. Blanche Wollsová vyhlásila za Medzinárodný deň školských knižníc. Tohtoročná téma bola Sila prostredníctvom spoločenstva, kolegialita a vízia.

            Ako každý rok, aj tento rok si pre spolužiakov deviataci pripravili rozprávkový program. Cieľom tohto dňa bolo nabádanie mladších, ale aj starších žiakov, aby si vybudovali vzťah ku knihe a knižnici. Na začiatku deviatačky predniesli krátky príhovor. Žiakom sa prihovorila aj pani učiteľka Semanová a následne boli rozdelení do skupín. Na každom stanovišti si mohli oprášiť svoje rozprávkové vedomosti a zručnosti. Stretli veľa zaujímavých bytostí – Danku a Janku, Narniu, Hobitov, Pata a Mata, Ľadové kráľovstvo i Krajinu zázrakov. Po súťažiach nasledoval veselý Belgický tanec.

            Na záver boli všetci odmenení sladkou odmenou. Dúfame, že deviatakmi pripravený program sa žiakom páčil a odniesli si z neho veľa pekných zážitkovsmiley

            Laura Slaninková, 9.A

        • Rekonštrukcia toaliet
          • Rekonštrukcia toaliet

          • Tak sme sa dočkali ... wink...začali sme s rekonštrukciou toaliet !!! S touto radostnou správou sú však spojené aj niektoré obmedzenia.

            P.S. pre dievčatá z 8.A a 8.B: V nových WC-kách by mali byť aj zrkadlá... laugh 

            Celá strana pri jedálni a pri telocvični je bez vody a toalety sa nedajú používať. Prosíme všetkých žiakov, aby používali sociálne zariadenia v pravej časti budovy a o rešpektovanie obmedzení.

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli a pomáhajú v tom, aby práce hladko prebiehali. 

             

        • Máme prvé vymenené okná !!!
          • Máme prvé vymenené okná !!!

          • Milí rodičia, žiaci a priatelia školy, máme na škole prvé vymenené okná a v tomto mesiaci začneme s rekonštrukciou prvých toaliet !!!...

            Keďže rekonštrukcia bude prebiehať za plnej školskej prevádzky, prosíme všetkých žiakov a rodičov o rešpektovanie obmedzení a opatrení, ktoré s tým vzniknú. Ďakujeme za pochopenie. O priebehu rekonštrukčných prác sa viac dozviete v ďalšom článku na tejto stránke.

              

             

             

             

             

             

        • Sabinovský Slávik 2014
          • Sabinovský Slávik 2014

          • Aj tohtoročnú poslednú októbrovú nedeľu zaspieval Sabinovský Slávik našim starkým tie najľúbeznejšie slovenské ľudové piesne. Podujatia sa aktívne zúčastnila aj naša žiačka - Mária Nagyová. Svojím speváckym prednesom trojice skladieb uvila všetkým zúčastneným hudobnú kyticu a vyčarila úsmev na nejednej tvári. Marike sme vďační za účasť a umelecký zážitok, ktorý nám sprostredkovala. V mene našich starých rodičov ďakujeme za organizáciu takéhoto podujatia a tešíme sa na ďalší ročník.

        • Súťaž Kodu Cup 2014/2015
          • Súťaž Kodu Cup 2014/2015

          • V rámci európskeho týždňa programovania sme sa zapojili do súťaže Kodu Cup 2014. Chceme rozvíjať nie len  programátorske zručnosti žiakov, ale aj ich tvorivosť a ponúknuť im priestor pre realizáciu fantázie. Prostredie KODU je veľmi atraktívne a intuitívne. Je voľne prístupné napr. na inštalácia KODU Game Lab   aj s videonávodmi na vytváranie prvých programov. V novembri počas hodín informatiky sa budeme všetci učiť pracovať v tomto prostredí. Na konci novembra  budú prihlásení žiaci v školskom kole prezentovať svoje vytvorené hry. Najlepšie projekty odošleme do celoslovenského kola.

        • Majstrovstvá okresu Sabinov v šachu
          • Majstrovstvá okresu Sabinov v šachu

          • Šachový klub Sabinov a CVČ usporiadali 17.10.2014 majstrovstvá okresu Sabinov v šachu
            žiakov ZŠ a 1.stupňa osemročných gymnázii. Na majstrovstvách okresu dominovali žiaci našej školy. V kategórii chlapcov prvenstvo získal Michal Verbovský. V kategórii dievčat dominovala Andrea Verbovská. Tretie miesto ešte pridala Vanesa Smreková. Všetci traja medalisti postupujú na majstrovstvá Prešovského kraja, ktoré usporiada ŠK Humenné 28.11.2014.
             

          • Žiacka liga Sabinova - 1.kolo

          • V sobotu 4.10.2014 sa v CVČ v Sabinove konalo 1.kolo Žiackej ligy Sabinova v šachu mládeže za účasti 29 hráčov z Prešova, Bardejova, Plavnice, Liptovskej Teplej
            a samozrejme za účasti domácich hráčov zo Sabinova.
             
        • Jedáleň v novom šate
          • Jedáleň v novom šate

          • S príchodom nového školského roka sme si pomysleli, že nastal čas, aby aj naša školská jedáleň dostala nový šat. Pustili sme sa teda do práce. Obnovu jedálne sme realizovali 13.09.2014, s prípravnou fázou 12.09.2014. Každý niečím prispel. Niekto myšlienkou, iní nápadom a ostatní zas párom pracovitých rúk.
             

        • Deň jazykov na našej škole
          • Deň jazykov na našej škole

          • Naša škola sa už štvrtý krát zapojila do celoeurópskej siete aktivít organizovaných pri príležitosti Európskeho dňa jazykov, ktorým je 26. september.

            Žiaci, rozdelení do družstiev, súperili nielen medzi sebou, ale aj so svojimi vedomosťami z anglického, ruského či nemeckého jazyka. Niektoré aktivity boli zamerané na znalosť reči, iné na vedomosti z geografie, ale všetky boli pripravené s cieľom uvedomiť si myšlienku: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“ Bolo veľmi milé vidieť, ako sa žiaci 8. a 9. ročníka snažia spoločne zaspievať anglicko – nemeckú pieseň. Ako si pomáhajú pri obliekaní jedného dobrovoľníka do šiat, tričiek, nohavíc či sukne. Zasmiali sme sa, ale zároveň sme sa aj niečo nové naučili. Dozvedeli sme sa napríklad, čo sú palindrómy. Ak to náhodou neviete, sú to vety, ktoré zľava aj zprava znejú rovnako. Skúste si tipnúť, čo asi znamená veta v poľštine: „Može jutro ta dama da tortu ježom?“

            Keďže bol deň jazykov, odmenu dostali aj naše jazýčky v podobe sladkých lízaniek. Chceli by sme sa poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri príprave tejto akcie. O rok si to znova zopakujeme.

        • Domestos pre školy - 2.ročník
          • Domestos pre školy - 2.ročník

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy, ponúkame Vám po roku znovu možnosť zapojiť sa s nami do súťaže s výrobkami Domestos. Súťaž prebieha v termíne od 14. 9. 2015 do 22. 11. 2015, ale účtenky s nákupom produktov Domestos je možné registrovať už odteraz. V uvedenom termíne budú prebiehať aktivity na vylepšenie školských toaliet. Za splnenú aktivitu škola získa 100 bodov.

            Zbieranie bodov

            Ďalšie body školy získavajú od rodičov, ktorí nahrávajú účtenky z nákupu produktov Domestos a hlasujú. Nahrávať účtenky a hlasovať môžete sami na stránke: http://www.domestospreskoly.sk/ . Účtenky (bločky) môžete však doniesť aj k nám do školy a my ich zaregistrujeme. Za jeden produkt Domestos na správne nahratej účtenke získa škola 1 bod.

            Na konci súťaže 4 základné školy získajú 8 000 Eur a 4 materské školy 4 000 Eur na rekonštrukciu. Každá víťazná škola a škôlka získa tiež 4 000 Eur v tovare od partnerov projektu – Rako a Ravak. Ďalších 100 škôl a škôlok obdrží produkty Domestos na rok zadarmo. Naša škola škola v minulom roku skončila na 4.mieste... laugh

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Milá pani riaditeľka, bývalé kolegyne, kolegovia.
            Super, to boli moje prvé slova po Akadémii, na ktorej som sa zúčastnila ako divák. Bola som sa na vás pozrieť, pretože mi chýbate a je mi za vami smutno.Touto cestou vám skladám obdiv, že ste dokázali pripraviť také krásne predstavenie. Viem v akých podmienkach pracujete a o to viac si vážim vaše úsilie a chuť niečo také pripraviť. Držím vám palce, aby vás pracovný elán a chuť neopustili. Pekne prázdniny. Držte sa. :-)

            Zuzana Hasarová  ;-)
        • Oslavy sviatku patróna školy
          • Oslavy sviatku patróna školy

          • V utorok 24. júna sme sv. omšou a slávnostnou akadémiou poďakovali Bohu aj nášmu patrónovi sv. Jánovi Krstiteľovi za ďalší požehnaný školský rok, ktorý sme mohli prežiť pod ich ochranou. Pripomenuli sme si, a trochu aj odmenili, mnohé úspechy našich žiakov. Spoločne sme sa zabavili pri speve, tanci, divadle aj videách našich šikovných a ochotných učinkujúcich. Bolo nám spolu veselo a príjemne. Ten tichý smútok, nie za odchádzajúcim rokom, ale za našimi deviatakmi, sa práve im podarilo odohnať vtipnou rozlúčkou. Odovzdávali nám, učiteľom, vysvedčenie a perníkove známky. Ďakujeme za krásne prekvapenie. Žeby sme takto známkovali budúci rok?
            Ďakujeme aj všetkým hosťom, rodičom, priateľom školy, veriacim z našej farnosti, našim žiakom a všetkým účinkujúcim. Ďakujeme tiež každému, kto počas tohto školského roka akýmkoľvek spôsobom pomohol vytvárať pre naše deti priateľskú atmosféru potrebnú pre ich dobré vzdelanie, naozajstné zážitky a hľadanie svojho miesta a poslania v živote. Naďalej rátame s Vašimi modlitbami a s Vašou priazňou, rovnako ako s Božou prítomnosťou a silou ochrany a príkladu sv. Jána Krstiteľa.
          • Úspechy žiakov v šk.roku 2013/14

          • Školský rok sa končí a nastáva čas bilancovať. Naši žiaci sa počas roka zúčastňovali rôznych súťaží a olympiád. Ako sa im darilo si môžete pozrieť v menu Škola v sekcii Úspechy žiakov. Všetkým úspešným reprezentantom našej školy blahoželáme a prajeme krásny a pokojný  zaslúžený odpočinok počas prázdnin... smiley

        • Ocenenie od otca biskupa Stolárika
          • Ocenenie od otca biskupa Stolárika

          • Ako už býva každoročným zvykom, pomocný biskup Košickej arcidiecézy Stanislav Stolárik sa v júni, na konci šk.roka, stretáva s najlepšími žiakmi z cirkevných škôl Košickej arcidiecézy, aby ocenil ich celoročné úsilie vo vyučovacom procese a pri reprezentácii škôl.

            Za našu školu si ocenenie z jeho rúk prevzal deviatak Janko Slaninka, ktorý je svojim správaním, prístupom k ľuďom a školským povinnostiam veľkým príkladom pre všetkých spolužiakov. Jeho morálne kvality sú doplnené aj úspechmi v Matematickej olympiáde (v krajskom kole získal 2.miesto), Dejepisnej olympiáde (okresné kolo 2.miesto) a v Biblickej olympiáde (okresné kolo 1.miesto).

            Jankovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov na jeho novej strednej škole.

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie