• Finále GPX mládeže v šachu
          • Finále GPX mládeže v šachu

          • Ďalší pekný úspech v šachu dosiahol žiak našej školy Michal Verbovský, ktorý v celoslovenskom finále GPX mládeže v Dolnom Kubíne v kategórii CH-14 obsadil veľmi pekné 3.miesto. Pričom treba podotknúť , že stále ešte len jedenásťročný Michal hral v kategórii s hráčmi o rok až dva roky staršími.

             
        • Exkurzia v Osvienčime
          • Exkurzia v Osvienčime

          • Dňa 28.5.2014 sa  žiaci 8. a 9.ročníka zúčastnili tradičnej exkurzie do Osvienčimu. A aké si odtiaľ priniesli zážitky, či dojmy?

          • Exkurzia v botanickej záhrade

          • Náš svet je naozaj krásny a čarovný. To sme si uvedomili pri prechádzke areálom botanickej záhrady v Košiciach . Obdivovali sme skvostné palmy, obrovské aj maličké kaktusy, nádherné motýle a rôzne kvetinky.Prekvapila nás rozmanitosť a pestrosť rôznych druhov rastlín, ktoré nám naplno zamestnali naše zmysly. Osviežení pekným zážitkom sme si ešte krátko prezreli centrum mesta  a domov sme si odniesli iba krásne dojmy.

            Žiaci 8.A a 6.A triedy
             

        • Pieseň pre Sv.Otca
          • Pieseň pre Sv.Otca

          • Dňa 28.5.2014 sa sv. omšou o 8:00 hod. slávnostne začal 19. ročník speváckej súťaže katolíckych základných škôl a reálnych gymnázií Košickej arcidiecézy Pieseň pre Svätého Otca. Svoje zastúpenie v súťaži mala aj naša škola a vystúpenie našich dievčat bolo veľmi úspešné. Pod vedením ThLic.Kataríny Hudákovej sa Dorota Kolková a Mariana Tarbajová umiestnili v zlatom pásme kategórie Duo a v sólovom speve sa Mariana Tarbajová (8.A) a Mária Nagyová (5.A) sa umiestnili v striebornom pásme. Všetkým dievčatám srdečne blahoželáme k úspechu... yessmiley

          • Z ohlasov žiakov na týždeň angličtiny

          • Týždeň aktívnej angličtiny bol veľmi zaujímavý a osviežujúci. Najzaujímavejšie bolo, že dorozumieť sa dalo iba po anglicky. Je škoda, že to už skončilo.
            Juraj Dobrovič, 9.A

        • Noví rytieri na Východe
          • Noví rytieri na Východe

          • 8.mája sa uskutočnil druhý ročník  šachového turnaja Rytiera Johanesa. Vlastivedné múzeum v Hanušovciach nad Topľou http://www.muzeumhanusovce.sk privítalo 60 hráčov v siedmych kategóriách. Nápad riaditeľky PhDr. Márie Kotorovej spojiť historické priestory kaštieľa s kráľovskou hrou našiel odozvu u mladých začínajúcich ale aj u skúsených šachistov.

            Všetci mali možnosť prehliadky exponátov múzea s odborným komentárom riaditeľky. Akcia tak získala nielen športový ale aj kultúrny a vzdelávací rozmer. Jeden turnaj sa uskutočnil ako Grand Prix mládeže do 14 rokov a druhý ako OPEN pre ostatných záujemcov. Hralo sa na 7 kôl s limitom 2x15 minút + 2 sekundy na ťah. V úvode turnaja prehovoril k hráčom aj Rytier Johanes.  

            Najlepší traja vo všetkých kategóriach boli ocenení vyrezávanou pamiatkou z remeselníckej dielne kaštieľa, diplomom a zároveň boli pasovaní za rytierov.

            Celkovým víťazom turnaja mládeže sa stal Michal Verbovský (CZŠ sv.Jána Krstiteľa Sabinov) s plným počtom bodov. Druhé miesto si vybojoval Adrián Mikitka (CZŠ sv. Juraja Svidník) pred Marekom Ihnatom (Michalovce). Medzi dievčatami do 14 rokov obsadila prvé miesto Karin Majirská (Michalovce) pred Andreou Verbovskou (CZŠ sv.Jána Krstiteľa Sabinov) a tretie miesto získala Patrícia Ducárová (ZŠ Komenského Svidník). 
             

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Pri príležitosti sviatku Dňa matiek sme pre naše mamky a staré mamky pripravili program, v ktorom sme im spevom, tancom, básňou, ale aj modlitbou vyjadrili našu vďačnosť za ich lásku a všetko, čo pre nás robia.  Vďaka Vám mamky... smileyheartwink

        • Burza pre školu pokračuje
          • Burza pre školu pokračuje

          • Burza pre školu pokračuje aj naďalej. Predmety burzy si môžete zakúpiť v priestoroch školy. Ak by ste chceli vidieť čo máme k dispozíci, kliknite si na tento link: https://www.facebook.com/burzapreskolu a v príslušných albumoch fotografií nájdete ponúkané veci. Celý výťažok z predaja bude použitý na financovanie rekonštrukčných prác v našej škole. Ďakujeme.

        • Týždeň aktívnej angličtiny
          • Týždeň aktívnej angličtiny

          • Týždeň od 28.4 do 2.5. 2014 bol na našej škole trocha výnimočný. 27 žiakov druhého stupňa sa zúčastnilo kurzu angličtiny, ktorý sme pripravili v spolupráci s jazykovou školou Sidas- Košice. 

            Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín  pod vedením anglických lektorov Roberta a Alisdaira.  Deti mali počas týždňa 25 hodín, teda 5 hodín angličtiny denne, čo ale vôbec nebolo veľa. Cieľom kurzu bolo nielen zdokonaliť si vlastné jazykové zručnosti  nadobudnuté v škole, ale aj rozšíriť poznatky v iných oblastiach každodenného života prostredníctvom zážitkových aktivít. Pre žiakov bolo veľmi zaujímavé počuť a komunikovať s lektormi, ktorých materinský jazyk je angličtina.

            Ani sme nevedeli ako a týždeň aktívnej angličtiny sa končil. Na záver usilovnej práce bol žiakom slávnostne odovzdaný certifikát. Pretože ohlasy na tento kurz boli vynikajúce, na budúci rok si ho určite zopakujeme. Pri prejavenom záujme by sme doň radi zapojili aj žiakov  prvého stupňa a vytvorili pre nich samostatnú skupinu.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať nielen žiakom za bezproblémový týždeň, ale hlavne rodičom za finančnú podporu a ochotu  podporiť túto aktivitu. Ďakujeme.

          • Zateplenie stropov

          • Vďaka pomoci farnosti sa nám podarilo zakúpiť termoizolačný materiál.Vďaka pomoci farnosti sa nám podarilo zakúpiť termoizolačný materiál.

             

             

             

            Pomocou chlapcov, ktorých máme na absolventskej praxi u nás sme ho položili na povale školy. Pomocou chlapcov, ktorých máme na absolventskej praxi u nás sme ho položili na povale školy.

             

             

             

             

             

             

            A takto to vyzerá hotové...

            A takto to vyzerá hotové...

        • Robo Cup Junior 2014
          • Robo Cup Junior 2014

          • Naši mladí konštruktéri, programátori a tanečníci Samuel Guláš (7.B), Matej Kandráč (6.A), Štefan Jaklovský a Štefan Werblanski (5.A) sa na celoslovenskej súťaži Robo Cup Junior v Pustých Úľanoch nielenže nestratili, ale vzorne reprezentovali a obhájili prvenstvo v kategórii Robot Dance – tanec robotov. Znova získali miestenku na majstrovstvá sveta Robo Cup 2014, ktoré budú tohto roku v João Pessoa, v Brazílii.  Nemuseli sa hanbiť ani za výkon v kategóriách Robotická ruka, či Konštrukcia, v ktorých mali za konkurentov starších, skúsenejších žiakov, ba aj stredoškolákov z rôznych kútov Slovenska.

            Um, usilovnosť, samostatnosť, šikovnosť, tvorivosť a zodpovedný prístup k práci, je podmienkou pre spoľahlivú funkciu robotov vydarené vystúpenie a konečný výsledok. Keď si navyše vie tím prácu obhájiť, čo tiež vyžaduje porota pri celkovom hodnotení, úspech je na dosah.

            Poďakovanie patrí žiakom za vzornú reprezentáciu školy, rodičom za dobrú výchovu a za pomoc pri tvorbe kostýmov pani Gulášovej.

            Na let do Brazílie je treba riadny balík peňazí, ale bol by to zážitok na celý život. Veľmi im to prajeme. Naozaj by si to zaslúžili. Držte im palce, aby sa táto ich túžba stala skutočnosťou.

        • Finále žiackej ligy Prešova v šachu
          • Finále žiackej ligy Prešova v šachu

          • V sobotu 28.3.2014 sa v Prešove konalo piate záverečné kolo žiackej ligy Prešova v šachu.Do celkového hodnotenia sa rátali štyri najlepšie umiestnenia. Celkovým víťazom sa stal Michal Verbovský, ktorý je žiakom 5 A triedy našej školy. 
            Michal sa v dňoch 7. až 12.4.2014 zúčastní majstrovstiev Slovenska mládeže v šachu v Ľubovianských kúpeľoch. Držíme mu palce na čo najlepšie umiestnenie.

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • Pri príležitosti sviatku sv.Jána Krstiteľa de La Salle, patróna kresťanských učiteľov,  bude v pondelok 7.4.2014 upravený čas vyučovania. Vyučovanie bude prebiehať do 12.30 hod. Obedy v ŠJ sa budú vydávať do 13.30 hod.

            ŠKD bude v riadnej prevádzke.

            Dobrotivý Bože, ty si vyvolil svätého Jána de La Salle, aby viedol kresťanskú mládež po ceste spásy; prosím ťa, vzbuď vo svojej Cirkvi vychovávateľov, ktorí by sa celým srdcom venovali mládeži a vychovávali dobrých občanov a pravých kresťanov. Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

        • Deň elegancie - vyhodnotenie
          • Deň elegancie - vyhodnotenie

          • Dnešný deň nebol len taký obyčajný deň, bol trošku iný ako bežné dni. V čom bol iný? Dievčatá si obliekli sukne, chlapci si dali košele a kravaty. Dnes bol totiž deň s veľkým D- Deň elegancie. Tento deň nebol len o peknom oblečení, ale aj o primeranom správaní sa.  Elegancia nie je len v oblečení, šperkoch či úprave vlasov. Správať sa v danom prostredí primerane, vedieť kedy a ako správne pozdraviť, komu podať ruku a koho osloviť- to je deň elegancie.

            V živote každého človeka sa občas stane, že sa v istých situáciách cíti nesvoj a má pocit, že niečo musí urobiť inak, Najmä v spoločnosti by mal byť človek ostražitejší a dbať na to, aby nevyviedol z rovnováhy seba ani ostatných. My vám teraz poskytneme niekoľko rád, ktoré vám určite pomôžu- napríklad, ako ísť oblečený a ako sa správať v divadle, v kine.

            Najprv v divadle. Dôležitú úlohu tu zohráva oblečenie. Dievčatá šaty - krátke alebo polodlhé, chlapci by určite mali vynechať rifle a obliecť si nohavice a košeľu, mohla by byť aj kravata.  A ako sa správať? Pískať, vykrikovať, pripadne dupať nie je práve najslušnejšie. Svoju spokojnosť s hereckými výkonmi prejavíme  tlieskaním na konci každého dejstva alebo predstavenia.

            Pokiaľ ide o kino, je to menej náročná kultúrna udalosť, kde sa môžeme poobliekať podľa momentálnej potreby. Dôležité je, aby sme do kina prišli včas a nerušili prítomných svojím neskorým príchodom.

            A tu je Vyhodnotenie Dňa elegancie:

            1. stupeň: 1. miesto majú 2 ročníky- 1.ročník a štvrtý ročník po 100%

                               2. miesto- 2. ročník -          88%

                               3. miesto- 3. ročník -          86%   

             

            2. stupeň: 1. miesto - 8.A                   88%

                               2. miesto - 5.A                   87%

                               3. miesto - 7.B                   85%

                               4. miesto - 7.A                   84%

                               5. miesto - 9.A                   81%

                               6. miesto - 6.A                   70%               

            Žiaci 7.A a 7. B

        • Deň prežitý v Tatrách
          • Deň prežitý v Tatrách

          • Dňa 22. 3. 2014 (sobota) naše rodičovské spoločenstvo spolu s naším pánom kaplánom Marekom Veľasom zorganizovali skvelý výlet plný zážitkov do Vysokých Tatier. Začalo sa to ránom, keď prišiel autobus pred kultúrne stredisko v Sabinove. Najprv nebolo vidno, že by prichádzalo veľa ľudí. Niektorí aj meškali. Autobus nebol plný, no to nikomu nevadilo. Každý mal aspoň viac miesta a netlačili sme sa. Najlepší pocit bol, keď autobus naštartoval. Začínalo sa dobrodružstvo...
          • Burza - "Pomôžte pomáhať" a vyhrajte

          • Milí priatelia, ak máte doma veci, ktoré už nepotrebujete, ale chcete, aby ešte niekomu poslúžili, a zároveň radi  pomáhate dobrej veci, dávame Vám do pozornosti chystanú burzu. Podujatie sa uskutoční  21. marca 2014 v Kultúrnom centre na Korze v Sabinove od 15.00 do 17.00 h.  Predmety, ktoré hodláte venovať  do burzy, môžete priniesť do budovy CZŠ alebo na farský úrad v úradných hodinách v čase od 17. marca do 20. marca. 

            Výťažok z predaja bude použitý na opravu interiéru školy. Na burzu môžete doniesť: knihy, školské potreby, športové potreby, šatstvo v dobrom stave, staršie časopisy (o bývaní, záhrade, hobby ), ručné práce ( veľkonočné ozdoby ), dekoratívne predmety, menšie kusy nábytku ( stoličky, stolíky, poličky ), funkčné hračky, funkčné elektrospotrebiče a techniku. Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať.

            Za nákup na burze kupujúci získa žreb. Na konci burzy vyžrebujeme výhercu darčekového koša od OD Kaufland v hodnote 60,- Eur.

            priatelia CZŠ

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Sviatočné dopoludnie v znamení pekného slova sme si pripravili 10.marca 2014 v priestoroch našej školy.  Usporiadali sme školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy súťaže Hviezdoslavov Kubín, v ktorom sa nám predstavilo 32 úspešných recitátorov v troch kategóriách. Porota to veru nemala pri rozhodovaní jednoduché, ale nakoniec rozhodla o víťazoch jednotlivých kategórií, ktorí zároveň postupujú do okresného kola tejto súťaže. To sa uskutoční 20.marca 2014 a my našim žiakom želáme čo najlepšie úspechy pri reprezentovaní seba i našej školy. 

            A tu sú výsledky školského kola: http://1drv.ms/1g2cEc1

             

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie