• Naši basketbalisti najlepší v Sabinove
          • Naši basketbalisti najlepší v Sabinove

          • Dnes sa uskutočnilo na ZŠ 17. Novembra v Sabinove okresné kolo finále v basketbale žiakov základných škôl. Po uprutnom boji a víťazstve v zápase proti ZŠ Pečovská Nová Ves získali naši žiaci trofej za tretie miesto a potvrdili postavenie najlepších basketbalistov v meste Sabinov.

            V zápase o prvé miesto vyhrali žiaci ZŠ Šarišské Michaľany nad ZŠ Brezovica. O úspech našich sa pričinili títo žiaci : Dvorščák Pavel, Janič J., Krehlík L., Kolek M.,  Slaninka J., Smrek D., Hovan M., Štefaník D., Mikolaj M. Galko R., Gaľa D., Dvorščák Peter, Hužvár M., Girašek E.

            Chlapci ďakujeme a gratulujeme Vám... wink.

        • Výlet do Vysokých Tatier
          • Výlet do Vysokých Tatier

          • V sobotu 22.3.2014 Rodičovské spoločenstvo pri našej škole zorganizovalo výlet do Vysokých Tatier. Pôvodným cieľom bola síce Rainerova útulňa s Betlehemom, ale nakoľko nás Pán obdaroval nádherným počasím, vyšliapali sme si aj na Zamkovského chatu. A neľutovali sme. Našli sme tam ešte pravé zimné prostredie so snehom a Slnkom. Cestou sme sa mohli porozprávať, nadviazať nové priateľstvá, ale hlavne oddýchnuť si na chvíľu od každodenných povinností v lone našich veľhôr.

            Ďakujeme všetkým "výletníkom" za spoločenstvo a krásne prežitý deň. A nášmu p.kaplánovi Marekovi Veľasovi za nápad a "horské vedenie" smiley

        • Úspech našich filmárov na súťaži Juniorfilm 2014
          • Úspech našich filmárov na súťaži Juniorfilm 2014

          • Na filmovom festivale Juniorfilm 2014, ktorý prebiehal v Českej republike v meste Dvur Králove sme mali aj dva naše filmy
            Vesmírne dobrodružstvo a Na počiatku bolo slovo škola.
            Film Vesmírne dobrodružstvo od autoriek A.Kandráčovej a J.Bujňákovej získal od odbornej poroty Čestné uznanie a od detskej poroty 3.miesto. Dievčatá ďakujeme za krásny úspech laugh
            Film si môžete pozrieť aj na tejto stránke v hlavnom menu v sekcii Videa/Filmy.
            Kompletné výsledky si môžete pozrieť aj tu: http://www.filmdat.cz/souteze.php?detail=464&oceneni
          • Ako sa plnia sny

          • Na splnenie sna potrebujeme dobrú myšlienku a zanietených ľudí, ktorí sa podujmú na jej realizáciu. Výsledkom je potom 1.farský ples... smiley

            V sobotu 15.februára pred devätnástou hodinou sa estrádna sála začala zapĺňať ženami z našej farnosti premenenými na dámy v sprievode svojich galantných manželov. Všetkých už hneď pri vstupe vítal p.dekan Cichý spolu s našou p.riaditeľkou Ing.Katarínou Hviščovou a zástupcami rodičov z nášho Rodičovského spoločenstva. Hostia sa postupne usádzali pri stoloch „U Janka“, „U Matúša“, „U Lukáša“ a „U Mareka“.

            Úvodné slovo patrilo p.riaditeľke, ktorá aj celý ples moderovala. Pán dekan zase všetkým spoločenstvám našej farnosti ďakoval za realizáciu už niekoľkoročnej myšlienky a zvlášť vedeniu našej školy, ktoré prišlo s prvým impulzom na organizovanie celej tejto akcie.

            Po prvotnej tréme nastúpila zábava. Do tanca hrala skupina Galaxis a tá dostala na parket všetkých zúčastnených, čo sa prejavilo aj na minimálnej ploche v cm2 pre jednu dvojicu... smiley Ale aj napriek tomu bolo veľmi pekné sledovať manželské páry - mladé, ale aj tie, ktoré už majú za sebou pár spoločných prežitých rokov - ako sa spolu bavili a tak vydávali pekné svedectvo v dnešnej ťažkej dobe o tom, že manželstvo nie je prežitok. A tiež o tom, že Sabinov je plný sympatických párov ... wink Neplánovane sa tak náš ples stal aj akýmsi kultúrnym zavŕšením Národného týždňa manželstva v našom meste.

            Veľkým pútačom bola aj tombola so zaujímavými cenami, medzi ktorými boli napr. aj zájazd do Chorvátska, domáce kino, či vysávač. O jednu z cien – štólu – si dokonca naši páni kapláni aj zasúťažili v známom „strihaní“ Papier-Kameň-Nožnice s výsledkom 3:2 pre p.kaplána Juraja... smiley

            Zábava sa pretiahla až do skorého rána, keď dozneli posledné tóny hudby. Poďakovanie patrí všetkým farníkom zo Saleziánskej rodiny, Koinonie Ján Krstiteľ,  Domu Júdovho, Farskej charity, Faustína, zamestnancom našej školy a našim rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto vydarenej celofarskej akcii.

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 11.februára 2014 sa v ZŠ 17. novembra uskutočnilo obvodové kolo dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho aj 6 žiaci našej školy. Súťažilo sa v 4 kategóriách – kategória C (9.roč.), D (8.roč.), E (7.roč.), F (6 roč.).V každej kategórii, okrem kategórie E , sme mali po 2 súťažiacich. Naši žiaci prejavili dostatok vedomostí a ich účasť v olympiáde bola úspešná. Svedčí o tom  aj umiestnenie Mateja Kandráča  na štvrtom mieste v kategórii  F.  Janko Slaninka v kategórii C získal skvelé druhé miesto a postupuje do krajského kola.

            Všetkým zúčastneným a zvlášť víťazom blahoželáme.

          • Žiacka liga v šachu Sabinov - 2.kolo

          • D-8 (Dievčatá do 8.rokov) - 1.miesto: Tamara Radvanská
            D-11 - 1.miesto: Juliana Palenčarova
            D-14 - 1.miesto - Andrea Verbovská
            CH-14 - 1.miesto - Michal Verbovský
            Blahoželáme...smiley
             
        • Naši deviataci si boli obzrieť sabinovské stredné školy
          • Naši deviataci si boli obzrieť sabinovské stredné školy

          • Už sa to blíži... čas skúšok a prihlášok na stredné školy. Aj preto naši deviataci využili príležitosť, ktorú im poskytli sabinovské stredné školy a prezreli si ich priestory, oboznámili sa so študijnymi plánmi týchto škôl i s mimoškolskou činnosťou, ktorú ponúkajú svojim študentom. Veríme, že tieto návštevy našim žiakom pomôžu pri výbere ďalšieho štúdia.

        • Sánkovačka
          • Sánkovačka

          • Naši druháci a štvrtáci sa zúčastnili dlhoočakávanej sánkovačky, ktorá bola pre nich odmenou za vykonanú prácu v I. polroku. Mnohí si vyskúšali svoju odvahu z púšťania sa z najvyššieho kopca, iní otestovali svoje sane, boby, či kĺzaky v súťaži o najrýchlejší sánkovací prostriedok a nakoniec svoju radosť z pobytu na snehu vyjadrili aj stavaním snehuliaka a snehových gúľ.

            Ako každá dobrá akcia aj táto bola spečatená niekoľkými puknutými kĺzakmi a taniermi. Čo už? Možno nabudúce ich otestujeme na menších kopcoch, mäkulinkom snehu a s ľahšou váhou tela. Už teraz sa tešíme na najbližšiu sánkovačku a nezabudnuteľné zážitky z nej. 

            Fotky z našej akcie si môžete porieť tu: http://czssab.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=52

        • Šk.kolo Biblickej olympiády
          • Šk.kolo Biblickej olympiády

          • V poslednom týždni pred prázdninami prebehli triedne kolá Biblickej olympiády, v ktorých sa žiaci mohli oboznámiť s týmito knihami Biblie: Kniha Exodus 1 - 24.kapitola, Kniha proroka Jonáša a Evanjelium sv.Jána a dnes sa uskutočnilo školské kolo, ktorého sa zúčastnilo 34 žiakov. A kto sú víťazi?

            1. Slaninka Ján (9.A)
            2. Tarbajová Marianna (8.A)
            3. Gajdošová Simona (9.A)
            4. Palková Perpétua (8.A)

            Víťazom blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole tejto súťaže yeswink

            A že to nemali ľahké, posúďte sami. Tu si môžete pozrieť testy, ktoré museli vypracovať: http://sdrv.ms/N8j1yx

            A tú sú správne odpovede (ak by ste ich náhodou potrebovali laugh): http://sdrv.ms/N8lbxZ

            Fotky z celej akcie si môžete pozrieť tu:http://czssab.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=53

          • Žiacka liga Prešova - 3.kolo

          • 25.1.2014 sa konalo 3.kolo Žiackej ligy Prešova a  naši šachisti dosiahli nasledovné úspechy:
            Dievčatá do 8.rokov (D - 8) :  Tamara Radvanska - 3.miesto
            Dievčatá do 14.rokov (D - 14) : Adrea Verbovska - 1.miesto
            Chlapci do 14.rokov (CH - 14) : Michal Verbovsky - 1.miesto
            Decká, blahoželáme Vám...laugh

          • Jedálny lístok

          • Ako ste si možno všimli, na našej webstránke nám v ľavom Menu pribudla možnosť Jedálny lístok. Ak chcete vedieť čo máme dnes na obed, stačí si kliknúť. Prajeme Vám dobrú chuť... cheeky

        • Pozvánka na 1.FARSKÝ PLES
          • Pozvánka na 1.FARSKÝ PLES

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na 1.FARSKÝ PLES.

            • Kedy:  15.2.2014 od 19.00
            • Kde: v estradnej sále MsKS v Sabinove.
            • Vstupné: 15 €/osoba (prípitok, večera, káva)
            • Predaj lístkov: Farský úrad, Štúdio Miriam, naša škola
            • Tešia sa na Vás organizátori: CZŠ sv.Jána Krstiteľa, Saleziánska rodina, Dom Júdov, Farská charita, Faustínum, Koinónia Ján Krstiteľ
          • Navštívili nás škôlkari

          • V piatok 10. 01. 2014  sme mali u nás v cirkevnej základnej škole vzácnu návštevu. Navštívili  nás predškoláci všetkých sabinovských škôlok ( MŠ 17. Novembra, MŠ 9. Mája, MŠ Švermova , MŠ Orkucany).  Spolu so mnou ich privítali aj naši žiaci zo študentskej rady v kostýmoch rozprávkových  postavičiek. Po prehliadke školy mali naši malí hostia aj so svojimi  pani učiteľkami možnosť  zasúťažiť si o cukríky v našej telocvični. Mnohým sa veľmi darilo, čo nás veľmi teší.

            Hlavná časť programu, ktorú sme pre nich pripravili bola návšteva v triede našich prvákov. Pani učiteľka Mgr. Katarína Pariľáková  mala pre nich pripravené štyri hádanky. V každej hádanke bola ukrytá ukážka jednej vyučovacej hodiny. Deti  videli ukážku hodiny čítania, písania, angličtiny a matematiky. Mnohí z nich sa do samotného „vyučovania“ aj reálne zapojili. Najväčší úspech mala hodina matematiky, kde sme deťom ukázali dve prostredia  - „autobus“ a „ krokovací pás“ – z prevratnej metódy  prof. Hejného z Karlovej univerzity, v ktorých ide o vytvorenie schém na sčítanie a odčítanie prirodzených čísel všetkými zmyslami. Túto metódu prof. Hejného od septembra budúceho  školského roku zavádzame na našej škole. Našim malým hosťom sa veľmi páčila, a tak veríme,  že naše rozhodnutie učiť matematiku inak, po novom bolo správne. 

            Našim škôlkarom ďakujeme za milú návštevu a tešíme sa ďalšie stretnutia.

                                                                                                                          Ing. Katarína Hviščová

        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ
          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Zdalo sa, že sobota 11.01.2014 bude ako každá iná. Ale nebola. Naša CZŠ sv. Jána Krstiteľa otvorila svoje brány širokému okoliu. Usporiadala DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ.  Už od skorého rána sa to v škole hmýrilo ako v mravenisku. Prebiehali posledné prípravy a nikomu nevadilo, že si musel trochu privstať. Všetci  učitelia a mnohí žiaci sa tešili na prvých návštevníkov...

            Deň otvorených dverí začal o desiatej hodine. Našich hostí  iste upútal „rozprávkový hrad“ hneď pri vstupe do areálu školy. Vo vnútri už na najmenších návštevníkov a ich rodičov čakali rozprávkové postavičky, ktoré ich po škole sprevádzali.

            V „Klbku zábavy“ mali možnosť  vidieť školský klub. Pani učiteľky tam mali pripravených množstvo rôznych súťaží a zábavy. Deti si mohli zahrať stolný futbal, kresliť či vystrihovať .

             

             

             

            „Planéta vedomostí“ prebiehala vo fyzikálnej učebni. Pán učiteľ predvádzal zaujímavé pokusy a pomocou výpočtovej techniky a interaktívnej tabule prezentoval  ako u nás prebieha vyučovanie fyziky a prírodovedných predmetov. 

             

             

             

            „Super lego“ zaujalo najmä chlapcov. Po chodbe sa pohybovalo niekoľko robotov, ktoré vyrobili spolu s pánom učiteľom naši žiaci. Šikovnosť našich detí mohli návštevníci sledovať aj pri tvorbe animovaného filmu. A naozaj „Hračky ožívali“ ...

             

             

            V novo zrekonštruovanej učebni biológie  mohli návštevníci obdivovať zbierky z prírodovedy, biológie  a geológie. Heslom „Pozrime sa na vec  bližšie“  sa riadila aj pani učiteľka, ktorá ochotne ukazovala deťom mikrosvet pod mikroskopom.

             

            Partnerom našej školy je aj šachový zväz a tak „Pat a mat“ tentoraz neboli rozprávkové postavičky, ale výrazy zo šachovej terminológie. A veru bola to zábava sledovať „potiacich sa“ rodičov alebo Princeznú so zlatou hviezdou na čele a Červenú čiapočku nad šachovnicou...

             

            V prváckej triede bolo azda najrušnejšie. Pani učiteľky  veľmi radi predvádzali, ukazovali a vysvetľovali. Sme radi, že „Matematika nie je strašiak“ a nová metóda prof. Hejného zaujala nie len deti ale hlavne rodičov. Bližšie informácie o tejto metóde nájdete aj na našej webovej stránke školy.

             

             

            V ďalšej triede sa vo veľkom recyklovalo... Deti si vlastnoručne vyrábali postavičky z recyklovateľných materiálov a verte či nie, išlo im to veľmi dobre. Každé dieťa odchádzalo domov so svojim „Recyklohrajkom“ ...

            Všetky deti milujú rozprávky , a tak sme ich do „ Krajiny fantázie“ preniesli pomocou modernej výpočtovej techniky.  A  po takej namáhavej ceste a množstve zážitkov veľa detičiek toto pozvanie rado prijalo.

             

             

             

             

            Veľkému záujmu sa tešila aj interaktívna tabuľa, najviac zabodovalo zvukovo obrazové pexeso. Malí návštevníci privítali aj možnosť pohrať sa v našej počítačovej učebni, kde pomocou rôznych vzdelávacích hier mohli poznávať svet a prírodu. 

             

            Viac ako počítače, lákala telocvičňa. Premenila sa doslova na „ Loptičkový svet“ . Hral sa stolný tenis, floorbal aj basketbal. A verte či nie aj mnohí dospelí neodolali a pustili sa do vzájomných zápasov. Tentoraz sa nerozdávali  víťazné poháre, pretože vôbec nebolo dôležité kto vyhral. Všetci sa tešili zo samotného športu a radosti z pohybu... 

             

            Nuž a po takom dlhom putovaní viedla cesta hostí (aj domácich) do jedálne. Naše tety kuchárky navarili deťom čaj a rodičom kávičku. A ako správni hostitelia sme pre našich návštevníkov  pripravili „ Malé mňamky“ v podobe obložených chlebíčkov. Pani učiteľky a  mamičky  nám napiekli  aj koláče,  a sladkosti pre najmenších tiež nemohli chýbať. Hladný a smädný teda neodišiel nikto...

             

            A aby sa na tento krásny deň len tak ľahko nezabudlo, na deti a rodičov čakal rozprávkový  lietajúci kôš s množstvom balónov,  v ktorom sa mohli odfotografovať s veselým šašom, alebo rozprávkovými postavičkami.  Čas však neúprosne odkrajoval z nášho sobotného dňa. Poslední  návštevníci odchádzali  pár minút po 16.00 hodine a nám bolo ľúto, že to všetko pomaly končí...

            Pevne veríme, že tí čo prišli neoľutovali. Tí, ktorí dnešný deň otvorených dverí nestihli, môžu sa prísť k nám pozrieť hocikedy aj počas roka alebo si počkajú na budúci rok :-) ... Vďaka Ti Bože, bol to naozaj nádherný  a požehnaný deň.

            Ing. Katarína Hviščová, riaditeľka školy

          • Zápis do školy

          • Zápis žiakov do 1. ročníka je možný ešte do 15.2.2014. Žiakov do vyšších ročníkov je možné zapísať kedykoľvek počas roka.

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie